Månadsarkiv: oktober 2013

Bildspel från Indien

För lite inspiration så kan jag presentera ett smakprov på ett bildspel från Indien.
Det är ett klassiskt bildspel från 2001 med diabilder som original där bildspelet från början är producerat på 3st Kodak projektorer med diabilder och med övertoning, men som nu är konverterat till digitalt format med hjälp av Wings Platinum.
Det är nu i full HD (1920×1080) men kan enkelt göra ännu större ex. 4K om det skulle bli aktuellt om några år när tillgången på projektorer är större. Och det är en fördel med Wings Platinum att det går att göra på det viset.
I stora drag är bildspelet som det såg ut som original men lite mindre effekter som zoomningar är tillagda.

Bildspelet är producerat av Tomas Håvik /Daily Spots
www.tomashavik.se

Se bildspelet här: www.vimeo.com/dailyspots/resan-i-indien-till-tigerland


©Tomas Håvik

Bildspelsträff – Wings Platinum

Det har ofta dykt upp frågan om en bildspelträff när man pratar om Wings Platinum där man diskuterar kring hur man gör bildspel och tittar på andras exempel osv.
Inte som en renodlad kurs utan mer som ett tillfälle att kunna ses och ta del av andra erfarenheter.Nu finns möjligheten att genomföra detta tillsammans med AV Stumpfl från Österike som erbjuder sig kostnadsfritt att närvara och presentera sin Roadshow med Wings Platinum och dess möjligheter att göra bildspel.
Detta genomför vi tillsammans med Preqbi som tillsammans med AV Stumpfl kommer se till att bra erbjudande kommer att finnas för Wings Platinum. Samt att man kommer att få en otroligt bra snabbgenomgång av programmet av utvecklarna själva.

Tid och plats när detta kommer att ske är inte bestämt än utan nu behöver vi er hjälp.
Så för att det skall vara möjligt så behövs en intresseanmälan från er för att se intresset och kunna gå vidare med detta.
Så maila dina kontaktuppgifter med synpunkter till: info@preqbi.se
eller registrera dig på denna sida så kommer vi i god tid att kontakta dig när det blir aktuellt. Eller lämna en kommentar i detta fält så ser andra hur intresset är. Och ju fler som vet om detta och är intresserade att gå desto snabbare kan vi genomföra det.
Obs! Detta är inte på något sätt bindande utan enbart för att samla in eventuella intresserade till detta arrangemang.

Vi kommer naturligt vis även behöva visa olika program så om du har producerat något och är intresserad att visa detta så är det också intressant att få veta.

Sprid denna information vidare till de som du tror är intresserade!

www.preqbi.se
www.hdav.org

Ingen Wings Platinum presentation på Vårgårda Natur 2013

Vi kommer inte att finnas med på Natur 2013 som vi var 2012 och visade projektionsdukar och Wings Platinum från AV Stumpfl. Vi ser över möjligheterna att kunna visa Wings Platinum på ett mer överskådligt sätt vid mässor så man får en bättre bild av programmet och dess möjligheter. Så inför detta år så har vi valt att inte närvara.
Men eftersom vi är många som kommer att samlas på platsen och jag (Tomas från Preqbi) kommer att vara på plats som besökare så maila mig så kan vi se till att ses över en kaffe i någon paus för bildspelen om du vill ha mer information om Wings Platinum eller projektionsdukar.
Tveka inte att höra av er till mig om ni har en idé om bildspelgrupp, lokala mässor etc.

Maila mig på:
info@preqbi.se
WP5 Screenshot TestshowWhite Fatal 038

Inspirerande bildspel

För er som vill ha lite inspiration med bildspel nu under hösten vill jag påminna om att besöka Vårgårda fotoklubbs årliga evenemang med  bildspel, bildkåserier, utställningar m.m. under allhelgonahelgen.
Har man följt utvecklingen från klassiska diabildspel till det digitala bildspelen så kan man säga att det hänt en hel del. Några svajande övergångssår då både kameror, datorer och projektorer hade begränsade prestanda vilket även resultatet på projektionsduken visade sig. Det är numera passerat och vi kan väldigt enkelt göra bildspel med utgång från bra bildmaterial och filmer. Jag vet att ett antal föreläsare använder sig av Wings Platinum för sina presentationer (och jag tror om vi tittar noga så kan vi nog lista ut vilka de är också).

Länk till Vårgårda fotoklubb Natur 2013
http://vgfk.se/festivalen/natur-2013/program-foredragshallare/

Nya funktioner i Wings Platinum 5

Som alltid så händer det rätt mycket ”under huven” när ett program uppdateras och man kanske inte alltid direkt upptäcker vad som är nytt.
Och precis så är det här också att man förbättrat hela programmet men även lagt till en del bra funktioner. Men den största nyheten för oss här i Sverige är programmet kommer på Svenska under hösten/vinter. Översättning pågår för fullt och vi har i nuläget inget exakt datum när den kommer vara klar men ni kommer att kunna läsa om det här när den är tillgänglig. Men ni behöver inte vänta med att beställa 5:an för ni för en kod att senare låsa upp den när allt är klart.

Men lite andra nya funktioner är:

– Guidelinjer och linjer som gör det lättare när man har flera bilder eller texter som gör att man kan placera saker på rätt ställe.

– Automatisk funktion som gör att när man lägger nya bilder på tidslinjen så kan man välja om de skall visas korrekt eller om man vill att de skall zoomas så man slipper svart på någon sida av bilden.

– Nya effekter som Soft fokus, blur, glow, Radar m.m.

– Några nya funktioner för Video med att justera ljusheten enklare, contrast och färger separat. m.m.

– Nu kan man spara en effekt och applicera den på en annan bild.

– Ljudfunktion som gör det lättare att mixa ljud och tal med nivåer.

Nu kan det variera lite då vissa nya funktioner inte gäller samtliga versioner (Starter, Adv och PRO).